2 години затвор за джебчията от Крумовград

2 години затвор за джебчията от Крумовград

56-годишен мъж бе осъден на 2 години затвор за кражба на пари и документи, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. На зеленчуко

56-годишен мъж бе осъден на 2 години затвор за кражба на пари и документи, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
На зеленчуковия пазар в Крумовград той е отнел чужди движими вещи – пари в размер на 150 лева, лична карта, портмоне, дебитна карта от мъж, както и направил опит да отнеме пари в размер на 30 лева, портмоне и дебитна карта от владението на жена, както и е направил опит да отнеме и пари в размер на 150 лева и портмоне от друг мъж, без съгласието на тримата собственици, с намерение противозаконно да ги присвои.
По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Крумовград, на М.Ф. е наложено наказание от 2 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим, което е влязло в законна сила.
По делото е установено, че на 12 юни в Крумовград, около 14 часа, М.Ф. бил на зеленчуковия пазар. Той решил да извърши там джебчийски кражби, за да си набави пари. Спрял се близо до сергия, пред която имало повече хора. М.Ф. се приближил към един от клиентите и отнел от джоба му портмоне със 150 лева и лична карта. След това набелязал жена, която си избирала зеленчуци на сергията, защото видял, че в джоба на връхната  й дреха, тя държала портфейла си. М.Ф. опитал да го вземе, но жената го усетила и започнала до го удря по ръката. Той избягал. Впоследствие се приближил към друг мъж, поставил портмонето си в задния джоб. При опит да го открадне, пострадалият го усетил и се развикал. като веднага била уведомена полицията. М.Ф. е многократно осъждан преди, основно за престъпления против собствеността.
24rodopi.com


COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0