195 502 лева за нова визия на парка в Ардино

195 502 лева за нова визия на парка в Ардино

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан подписа поредния административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програм

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан подписа поредния административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за  Развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., съобщиха от пресцентъра на Общината.
Финансовата помощ в размер на 195 502 лв. се предоставя на „МИГ Ардино – Джебел“ за реализиране на проект „Обновяване на парк за широко обществено ползване в град Ардино“. Проектът предвижда промяна, доразвиване на алейната мрежа и полагане на настилка от нови тротоарни плочи, оформяне на алейна мрежа, плочници и цветни площи с градински бордюри, разширяване и обновяване на детската площадка, изграждане на площадка за скейтборд, обновяване на зоната около паметната плоча чрез нови алеи, плочници, площи с декоративна растителност, реконструкция на подпорните стени и нова каменна облицовка, изграждане на ажурна ограда покрай река Ардинска, поливна система и парково осветление.
 Реализирането на проекта ще допринесе за развитието на площите за широко обществено ползване. Срокът за изпълнение на договора е 36 месеца.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0