19-годишният Т. В. У. призна вината си за наркотайника, получи условна присъда и глоба в размер на 5 бона и… възпитателни грижи от кмета

19-годишният Т. В. У. призна вината си за наркотайника, получи условна присъда и глоба в размер на 5 бона и… възпитателни грижи от кмета

24rodopi.bg/Криминале Окръжен  съд – Кърджали одобри споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Кърджали,  подсъдимия - Т.В.У., на 19 години,

24rodopi.bg/Криминале

Окръжен  съд – Кърджали одобри споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Кърджали,  подсъдимия – Т.В.У., на 19 години, от  гр. Кърджали и адвоката на същия. Това съобщават от пресцентъра на Окръжния съд.

Пред Окръжен съд – Кърджали подсъдимият Т.В.У. от Кърджали,  се призна за виновен за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, предл. 4, алт.1 от Наказателния кодекс, за което му бе повдигнато обвинение, а именно: На 16.06.2023 г. в землището на гр. Кърджали, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – коноп /марихуана, канабис/, всичко на обща стойност 1 318.74 лева – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, предл. 4, алт. 1 от Наказателния кодекс.

Съдът осъди подсъдимия Т.В.У. на наказание „лишаване от свобода”  за срок от три години, което бе отложено с петгодишен изпитателен срок.

На подсъдимия бе наложено и наказание „глоба” в размер на 5 000 лева, а възпитателните грижи по отношение на Т.В.У. през време на изпитателния срок бяха възложени на кмета на общината по местоживеене на осъдения.

Определението на съда, с което е одобрено споразумението е окончателно, не подлежи на обжалване и влиза в сила в деня на одобряването му от съда.                                             

COMMENTS

WORDPRESS: 0