19 родопчани бягат от затвор!

19 родопчани бягат от затвор!

Издирват ги в страната и зад граница 19 родопчани се укриват от закона и правосъдието за различни по вид престъпни деяния. Общо шест с

Издирват ги в страната и зад граница


19 родопчани се укриват от закона и правосъдието за различни по вид престъпни деяния. Общо шест са издадените Европейски заповеди за арест (ЕЗА) на лица от региона, установи проверка на „Родопи voice“.

Нито един жител на област Смолян не е бил търсен от правосъдните органи на други държави в ЕС през миналата година. Прокуратурата обаче е издала четири Европейски заповеди за арест на родопчани, укриващи се зад граница, срещу нито една постъпила от друга държава за изпълнение в България.

Две ЕЗА са издали от държавното обвинение в Кърджали. Общо 15 лица пък са останали незадържани през м.г. в региона по присъди с постановено наказание „лишаване от свобода“. Те се укриват в страната или в чужбина и спрямо тях са задвижени процедурите по издирване, както за национално, така и за международно, посочват от прокуратурата.

Общо 742-ма жители на двата региона са били предадени на съд в рамките само на миналата година.

Прокурорите от съдебния район на Кърджали са работили по 2142 дела, като броят на внесените в съда е 428. Пред Темида са били изправени 447 лица. Получените за привеждане в изпълнение осъдителни съдебни актове са спрямо 236 лица, сочи отчетът на държавното обвинение. 91 души са получили ефективни присъди „лишаване от свобода“.

През м.г. прокурорите в област Смолян са изправили пред съда 295 души.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0