19 отлични дипломи в Икономиката, просветният министър ще награди абитуриентка

19 отлични дипломи в Икономиката, просветният министър ще награди абитуриентка

В Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ се състоя тържествена церемония за връчване на дипломите на зрел

В Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ се състоя тържествена церемония за връчване на дипломите на зрелостниците от Випуск 2021. Тя включваше всичко: червен килим, музика, цветя, балони и най-вече хубаво настроение. За него допринесоха и мажоретките на гимназията със специален поздрав към завършващите.

Директорът на ПГИ госпожа Мариела Попова поздрави дванадесетокласниците и техните класни ръководители: Видка Куцкова, Валентина Райчева, Вяра Петрова и Стефан Иванов. С гордост тя обяви, че отличните дипломи /над 5.50/ тази година са 19. А пълната шестица /без изненада/ е притежание на Анна Пенчева от 12 „Б“ клас. Развълнуваната абитуриентка произнесе кратко слово, с което отправи благодарности на учителите и ръководството, а към своите съученици се обърна с думите: „Днес пътищата ни се разделят, но нека да не се изгубват в дебрите на всекидневието. Предстоят ни изпитания, но ние можем да ги посрещнем с високо вдигнати глави. Ще правим грешки, но ще се учим от тях. Нека бъдем промяната, която искаме да видим!“ Обучението на Ани в Икономическата гимназия приключи, но наградите продължават. Ани ще получи в Министерството на образованието и науката, лично от министър Николай Денков, награда с грамота за постигнати отлични резултати в обучението по професията „Приложен програмист“ по национална програма „ Обучение за ИТ кариера“ 2018-2021 г. Наградата получават участниците в програмата, дипломирали се с пълно отличие.

Всички отличници бяха наградени с книги от български и световни класици.

След това бяха връчени и другите дипломи. Зрелостниците получиха и свидетелство за професионална квалификация по икономическите специалности.

По традиция, на церемонията бе изпълнен ритуалът по полагане на клетва на зрелостника. ПГИ откликва на хуманния призив, отправен на митинг в чест на Галилео Галилей на 7 януари 1989 г. от едноименния площад във Флоренция. Призивът е чрез Галилеевата клетва да се произнася тържествено обещание за използване на научните знания за добро, напредък, в името на хуманизацията на света. Възпитаниците на Професионална гимназия по икономика се заклеха да пазят с чест името „алековец“ и да бъдат достойни граждани на Отечеството си.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0