182 нахапани от кучета, 38 от тях деца! От 1-ви януари: Всеки ден по една жертва!

24rodopi.bg/Общество 182 души са били нападнати и нахапани от кучета в рамките на миналата година в Кърджали. 38 от тях са деца, научи 24rodopi.com.

24rodopi.bg/Общество

182 души са били нападнати и нахапани от кучета в рамките на миналата година в Кърджали. 38 от тях са деца, научи 24rodopi.com.

Тревожните данни са от Спешното приемно отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали. Те обаче касаят единствено случаите на потърпевши, потърсили помощ след ухапвания при спешните медици. Много хора са сторили това при лични лекари или в друго лечебно заведение, а с тях броят им нараства до над 200.

Почти всеки ден има потърпевш от агресивни улични животни. 15 са случаите на нахапани хора от началото на тази година до 16 януари, посочиха за 24rodopi.com от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.

„Цели глутници има в центъра на града, както и по кварталите. Пред очите ми през уикенда няколко кучета нападнаха мъж с колело. Преследваха го докато не спря и не се защити. А ако беше дете?“, разказва пред екипа ни очевидец на поредната агресия.

Много жители на областния град хранят бездомни кучета и котки. Болшинството оставят храна обаче край входовете на блоковете. По този начин животните разпознават като свой участъка и връхлитат непознати хора.

Проблемът с безстопанствените животни може да се реши единствено с изграждане на голям приют. Проект за него вече има на терена от 21 дка в района на село Седловина.

COMMENTS

WORDPRESS: 0