18 години по-късно: Пазарът в Кърджали – по-грозен и по-вонящ на корупция!

18 години по-късно: Пазарът в Кърджали – по-грозен и по-вонящ на корупция!

24rodopi.bg/Кърджали Кърджалийското дружество “Пазар на производителите” е регистрирано на 22 март 2004 година. Тържището, изградено върху 23 дка общ

24rodopi.bg/Кърджали

Кърджалийското дружество “Пазар на производителите” е регистрирано на 22 март 2004 година. Тържището, изградено върху 23 дка общинска земя, бе открито в края на октомври 2007 година, лентата прерязаха лидерът на ДПС Ахмед Доган, кметът инж. Хасан Азис и заместникът му Нурджан Юсеин.

„Мнозина твърдяха, че Кърджали не заслужава толкова голяма инвестиция. Не съм съгласен с тях, каза Хасан Азис. Градът ни имаше нужда от този пазар, който е един от най-хубавите в Европа. Ходих многократно при министрите ни, дори стигнах до Брюксел, за да се случи този проект“, отбеляза тогава кметът на Кърджали.

Несъмнено новият пазар беше добра новина за Кърджали, на мястото на старите бараки се извиси модерна конструкция. Години наред Пазарът на Кърджали приличаше на европейски просторен пазар. Лошото управление на тържището го превърна в зона на поднавесна блъсканица, недостиг на площи, мръсотия, мирис на корупция,… на пространство, което отдавна се отдалечи от Европа.

Добрата идея „Кърджали да се гордее с пазара си“ бе опетнена от тъмни фигури, които разпродаваха всяка педя от тържището, за да погасяват борчове и да „уреждат своите бюджети“.

Днес, толкова много години от началото, задълженията още не са погасени, при положение, че вече няма какво да се продаде – било явно, било тайно, било с далавераджийски уклон. Последните обособени 9 малки търговски обекта бяха продадени преди 3 месеца.

Вече няма нищо за продан, няма далавера, време е да отчетем, че най-сетне е време за погасяване на дълга. Всъщност, колко милиона глътна Пазарът на производителите в Кърджали!?

COMMENTS

WORDPRESS: 0