17-годишният Аднан след 94 часа под развалините: Ядох цветята на мама, настроих алармата да звъни на всеки 25 минути, за да не заспя…

24rodopi.bg/Общество Младият футболист на „Газиантеп“ Аднан Мухамет Коркут разказа как се е спасил под руините след опустошителното земетресение, к

24rodopi.bg/Общество

Младият футболист на „Газиантеп“ Аднан Мухамет Коркут разказа как се е спасил под руините след опустошителното земетресение, което удари Турция и Сирия в началото на седмицата.

Спасителни екипи стигнаха до него след 94 часа издирване, а 17-годишният футболист сподели, че е оцелял, след като е ял цветята, отглеждани от майка му в апартамента на срутила се пететажна сграда, пише агенция IHA, цитирана от blitz.bg/sport.

„Лежах сред руините в хола. Беше студено, затова се покрих с одеяло, за да се стопля. Краката ми замръзнаха. Не знаех къде е телефонът ми и го намерих, когато алармата се включи. Тогава настроих алармата да звъни на всеки 25 минути, за да не заспя. Отчаяно чаках спасителите и изведнъж отвън се чуха гласове. Имаме малко кученце, тогава го чух да лае. Лаят му стигна до спасителя, но не и моят глас, не ме чуха“, обяснява драмата, през която е минал Аднан. „Стомахът ми беше празен. Ядох цветя, които майка ми отгледа, за да напълня стомаха ми. Бях много жаден. Опитвах се да издам звук за последен път… Тогава взех пръчка и ударих по тавана, пръчката се счупи… не можех да говоря, но слава Богу, тогава видях светлина от дупка в далечината и хора, които ме викаха. Попитаха ме дали мога да стигна до този изход, но беше невъзможно. Тогава изчакахме пет часа да разделят малко отломките и аз пропълзях до тях“, разказва Коркут.

Броят на жертвите на опустошителните земетресения в Турция и Сирия достигна 24 617 души само в Турция, ранените са 80 278.

COMMENTS

WORDPRESS: 0