17 с коронавирус в Кърджалийско – 12 са в Чернооченско, 5 в Кърджали! Потвърди се новината на 24rodopi.com за "мълчаливата" лекарка с COVID-19

17 с коронавирус в Кърджалийско – 12 са в Чернооченско, 5 в Кърджали! Потвърди се новината на 24rodopi.com за "мълчаливата" лекарка с COVID-19

Дават на прокурор заразената лекарка, ако се докаже, че умишлено е криела информация от здравните власти 17 са новозаразените сДават на прокурор заразената лекарка, ако се докаже, че умишлено е криела информация от здравните власти


17 са новозаразените с COVID-19 област Кърджали, като 11 са само в последното денонощие. 12 от 17-те са в населени места в община Черноочене – Водач и Ябълчене, а 5 – в областния център. Данните са за периода от 5 юни до 11 юни.
В болница са 6-ма, другите 11 са на домашно лечение. 3-ма от заразените са лекари.
Потвърждава се новината на 24rodopi.com, че този път коронавирусът дойде в Кърджали от столицата заради безотговорното отношение на медицинско лице. Младата лекарка от Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И. Пирогов“, която от 5 юни е доказан с PCR тест носител на COVID-19, е пристигнала в родния край със симптоми на коронавирус. Вероятно искала да избегне 28-дневна карантина в столицата и отпътувала за родния край.
Преди да бъде поставена под карантина в Кърджали, тя имала много срещи, в това число и посещения в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Младата жена е от село в община Черноочене. В момента е поставена под карантина в Кърджали.
Повечето от новозаразените, поне 10 от тях, са контактни с младата лекарка. Охранител в банков клон в Кърджали пък бил контактен със служителката на Центъра за спешна медицинска помощ.
Че лекарката е укривала информация стана ясно и на брифинг, даден от областния управител Никола Чанев днес.
Първоначално тя е отричала да е имала контактни лица, а след това е давала оскъдна информация на здравните власти. „Ще трябва да се установи дали в случая има нарушение на закона. Ако такова бъде установено,  ще бъде сезирана прокуратурата“, заяви Никола Чанев.
Броят на потвърдените случаи на COVID-19 в област Кърджали от началото на епидемията е 31.
Очаквайте подробностите
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0