1600 се включиха в Европейския ден на спорта в училище

1600 се включиха в Европейския ден на спорта в училище

Европейският ден на спорта в училище - 25 септември, протече днес като истински спортен празник в СУ "Петко Рачов Славейков". Повеч

Европейският ден на спорта в училище – 25 септември, протече днес като истински спортен празник в СУ „Петко Рачов Славейков“. Повече от 1600 ученици бяха ангажирани по предварително изготвен график в различни спортни дейности. Денят започна точно в 9:00 ч с физически упражнения в двора на училището, водени от учители по физкултура и спорт, а няколко вдъхновяващи думи каза директорът Милко Багдасаров. След това всички ученици се отправиха към своите занимания. Турнири по волейбол, баскетбол, футбол, тенис на на маса, спортно-щафетни игри, часове на открито сред природата в и около Кърджали, походи и излети до първа и втора база на екопътека „Славейков“, български народни танци и много други занимания, съобразени с възрастта на учениците, изпълниха деня днес с физическа активност и спортен дух. Имаше и отбори, които направиха крос до центъра на града по новия мост. В края на деня и учителите се включиха в състезанията със свои отбори, водени от директора Багдасаров, а това винаги е особено мотивиращо за възпитаниците на училището за шампиони. 
Училището традиционно е включено в 6-тата поред инициатива „Европейски дена на спорта в училище 2020“ с координатор БГ Бъди Активен, посветена на важността на физическата активност и редовното занимание на децата със спортни дейности, които да подпомагат тяхното здраве.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0