160-тият глас означава за ДПС-то да го пуснат в бурно море заедно с ГЕРБ!

160-тият глас означава за ДПС-то да го пуснат в бурно море заедно с ГЕРБ!

ДПС пусна през медиите си новината, че няма да подкрепи проекта на ГЕРБ за нова Конституция. По-точно: депутатка дала указания на са

ДПС пусна през медиите си новината, че няма да подкрепи проекта на ГЕРБ за нова Конституция. По-точно: депутатка дала указания на сайтовете да анонсират парламентарното слово на председателя на Движението Мустафа Карадайъ след ваканцията.
Следва да се разбере, че ДПС мълчи, но работи. Афферим.
ДПС има сметка този парламент да се изтъркаля до редовни избори, за да може да навакса изоставането. Обществените нагласи, видени от социологически агенции – и свои, и чужди (в България е така със социологията), отреждат на ДПС пето място на следващите парламентарни избори.
Още няколко месеца парламентарен терен за ДПС ще бъдат като антибиотик. Хем за визията на партията като цяло, хем за „картинката“ в смесените региони, хем за присъствието в новините, а пък знае ли се – може да се сбъдне и мечтата на Ахмед Доган за експертен кабинет.
Но ДПС в никакъв случай няма да бъде в благоприятна предизборна ситуация, ако даде така необходимия 160-ти глас за приемане на Конституцията на ГЕРБ. Направи ли го, ще тръгнат такива процеси, които в един момент ще бъда измерими с охранени и загубили форма играчи в политически Сървайвър.
160-тият депесарски глас направо си означава ДПС и ГЕРБ заедно да бъдат пуснати в бурно море, а спасителният отряд да е в режим „ще отиде ли в парламента Бойко Борисов и защо не“. А социолозите да постигнат консенсус: Единият май няма да доплува до брега!

„Галерия“ пък пусна новината, че Илхан Кючюк щял да смени Мустафа Карадайъ на шефското място в ДПС. След онази акция в парк „Росенец“, когато 5 000 (по план трябваше да са доста повече) млади и недотам млади активисти на ДПС се появиха край летния сарай на Доган. Обявено бе, че това „хубаво нещо“ е организирано от Младежко ДПС, което е толкова вярно, колкото че „Лудогорец“ игра снощи финал за Лига Европа. Истината е, че младежо-депесарският калабалък в подкрепа на Доган се случи единствено и само благодарение на организацията на кметовете.
Масовият вестник „Галерия“ има достатъчно теми, от интересни по-интересни. Независимата медия, която робува на новините, няма зор да си измисля за нов лидер на ДПС. Това тираж не вдига.
Технологията за правене на вестник… Всъщност, да си го кажем в прав текст: някой от хората на Кючюк в ръководството на Младежко ДПС пробутал „новината“ за новия лидер.
Няма как Кючюк да надскочи боя си. Мустафа Карадайъ си остава начело поне за още един мандат. А ДПС трябва да укроти кариериста без харизма.
Кючюк е от район, от среда, която го е подготвила как да се измъква индивидуално в кофти ситуации, да трупа точки за себе си, дори да постига победи в индивидуален план. Винаги ще намери изход, но за себе си. За водач не става.
Човекът от Габровско, стигнал до партийни високи с прословутото лепене на плакати, може и да го огреее, да го направят един от замовете на Карадайъ, но за мътенето на главите на избирателите за „новия шеф“, заслужава дърпане на уши.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: