1500 мекици на Арифе в Момчилград и идея за Фестивал на мекицата

1500 мекици на Арифе в Момчилград и идея за Фестивал на мекицата

1500 мекици ще бъдат раздадени в центъра на Момчилград. Това ще се случи в понеделник от 10 часа, когато е денят Арифе, предхождащ най-

1500 мекици ще бъдат раздадени в центъра на Момчилград. Това ще се случи в понеделник от 10 часа, когато е денят Арифе, предхождащ най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам.

Инициативата датира отпреди две години и се превърна в традиция за момчилградчани. В градския парк „Нури Адалъ“ ще бъде разположена шатра, а младежи от ДПС ще раздават мекици на жители и гости на града. Към тях ще се присъединят кметът на Община Момчилград Илкнур Кязим и председателят на ДПС – Момчилград и заместник-кмет на общината Айхан Осман. Мекиците ще бъдат приготвени от местни кулинари по специална рецепта.

Каним всички наши съграждани, за да спазим една стара традиция в региона ни и да споделим заедно храната си, съобщават от общинското ръководство на ДПС.

Идеята е инициативата им да допринесе за провеждането на фестивал на мекицата в Момчилград, като по този начин хора от цяла България и чужбина да се докоснат до бита и традициите на общината.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0