15-градусов уикенд, а във вторник сняг, но на Пампорово

15-градусов уикенд, а във вторник сняг, но на Пампорово

24rodopi.bg/Общество Три пъти отлагаме снега, но най-сетне във вторник ще видим такъв. Това обеща в ефира на бТВ климатологът проф. Георги Рачев. Тов

24rodopi.bg/Общество

Три пъти отлагаме снега, но най-сетне във вторник ще видим такъв. Това обеща в ефира на бТВ климатологът проф. Георги Рачев. Това е нормално и не трябва да очакваме арктически студ, уточни той.

„Влизайки в климатичната зима – месец декември е първият такъв месец, започва хладното време. Няма да са Сибирски студове, арктически, просто си влизаме в зимата“, обясни той. По думите му, 2-3, до 4 сантиметра ще е снежната покривка в Северна България към 1 декември по картата на Европейския център за средносрочни прогнози.

Прогнозата за Кърджали за вторник – 30 ноември, е за 81% вероятност за валежи, но от дъжд. Мокрият сняг ще пада на големи територии на 400 км северно от града край Арда. Въможен е кратък снеговалеж по високите части в съседната Смолянска област, в района на Пампорово.

През уикенда максималните температури в Кърджали и региона ще достигат 14-15 градуса.

Във вторник минималната температура ще е 0 градуса, максималната ще бъде 10.

На снимката: Когато има нови детски площадки и прогноза за хубаво време, уикендът може да е перфектен за децата. Нова детска площадка в Джебел

COMMENTS

WORDPRESS: 0