15-годишният Атанас: Фаровете са слаби, не видях жената!… Възрастната кърджалийка се прибирала от градинката си (видео)

15-годишният Атанас: Фаровете са слаби, не видях жената!… Възрастната кърджалийка се прибирала от градинката си (видео)

24rodopi.bg/Темата+ Завих надясно и ударих жената, защото не я видях. Фаровете на „Опел“-а са слаби. Това разказал пред разследващите 15-годишният Ат

24rodopi.bg/Темата+ Завих надясно и ударих жената, защото не я видях. Фаровете на „Опел“-а са слаби.

Това разказал пред разследващите 15-годишният Атанас И., който късно вчера блъсна в района на жп прелеза към Индустриалната зона 83-годишна кърджалийка. Жената малко по-късно почина. Както първи 24rodopi.com писа за трагедията, трагичният инцидент е регистриран към 21.30 часа.

Във фамилната кола, в която са пътували 3-ма тийнейджъри, се движела по булевард „Беломорски“, насочила се към Индустриалната зона и непосредствено след жп прелеза Атанас завил рязко надясно към т. нар. „Върбалак“, до старата картинг писта. По тесния участък, по който се движат и пешеходци, и автомобили, вървяла 83-годишната жена. Тя се прибирала от градинката си.

След като била ударена, Атанас и другите момчета слезли да окажат помощ. Позвънили на спешния телефон 112 за линейка. Жената била контактна и Атанас е помислил, че старицата е само със счупен крак.

Установено е, че завършилият 8-ми клас Атанас и друг път е управлявал моторно превозно средство. Припомняме, че поради това прокуратурата е изпратила писмо до Дирекция „Социално подпомагане“ – Кърджали, за преценка относно необходимостта от предприемане на действия за прилагане на мерки по Закона за закрила на детето.

Окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов заяви пред медиите, че съдебнопсихологична експертиза ще установява дали младежът е могъл да разбира свойствата и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

24rodopi.com научи, че Атанас е взел ключа за колата от портмонето на майка си.  

В хода на досъдебното производство са разпитани освен задържаният Атанас, двамата му спътници, майката на Атанас, на която са оставени ключовете от автомобила, както и собственика на самия автомобил.

Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи причините за смъртта на пострадалата и механизма на причиняване на телесните увреждания на пострадалата. Предстои събиране на гласни доказателства, както и назначаване на съдебна автотехническа експертиза, информира още окръжният прокурор.

Желязко Стефанов каза, че младежът живее близо до мястото на инцидента с майка си, но в едно домакинство, в което има и други роднини.

Голямата фамилия живее в стари вили във „Върбалака“. За членовете й казват, че са работливи и не са забъркани в криминални деяния.

По другата тема на деня:

Лютви Местан в жалба до главния прокурор: Извършено е престъпление срещу правосъдието! (видео) – тук

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0