141 вече са украинците в Кърджали, 26 са поискали финансово подпомагане

141 вече са украинците в Кърджали, 26 са поискали финансово подпомагане

24rodopi.bg/Кърджали Общо 26 са подадените в Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Кърджали (РДСП) заявления-декларации за финансово подпомага

24rodopi.bg/Кърджали

Общо 26 са подадените в Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Кърджали (РДСП) заявления-декларации за финансово подпомагане от регистрирани в областта украински граждани. Това съобщава директорът Цветомир Хаджиев, цитиран от БТА. Над 80 на сто от тях или 22-ма са за предоставяне на еднократна помощ  до 375 лева за задоволяване на инцидентно възникнали жизненоважни потребности. Едно от заявленията е подадено в Кирково, а останалите 21 – в Кърджали. Постъпили са също две искания за получаване на месечна помощ и други две – за месечна финансова подкрепа, съгласно Закона за хората с увреждания. 

На някои от хората помощ вече е отпусната, а на други документите са в процес на обработка. Цветомир Хаджиев допълва също, че по негова информация, към 14 април на територията на областта пребивават 141 бежанци от Украйна. От тях 62 са жени, 17 са мъже и 62 деца, като от децата няма непридружени такива.

COMMENTS

WORDPRESS: 0