140 милиона домакинства ще видят дивите Източни Родопи!

140 милиона домакинства ще видят дивите Източни Родопи!

Грандиозното завръщане на дивата природа в Източните Родопи оживява на телевизионните екрани на NAT GEO WILD по целия свят. Зрители

Грандиозното завръщане на дивата природа в Източните Родопи оживява на телевизионните екрани на NAT GEO WILD по целия свят. Зрителите в България ще могат да гледат премиерата на епизода “Завръщането на лешоядите” тази събота, 19-ти септември от 19 ч. Филмът е част от зашеметяващата документалната поредица “Europe’s New Wild” (Възраждане на дивата природа). Със силен старт в края нa това лято на международните каналите на NAT GEO WILD, поредицата от шест епизода разказва за впечатляващото завръщане на дивата природа на най-неочаквани места на Стария континент. “Българската” серия ще бъде излъчена на повече от 45 езика и се очаква да достигне най-малко 140 милиона домакинства в повече от 160 страни.
Във фокуса на почти едночасовия документален филм ще са Източните Родопи и един емблематичен за района вид – лешоядите. Зрителите ще могат да видят още кадри на спиращи дъха кадри на пейзажи, бозайници, редки птици и влечуги, и да научат повече за завърналите се през последни години зубри, елени и тарпани.  Епизодът показва борбата за възстановяване на прекъснатата хранителна верига в България и Гърция. “Завръщането на лешоядите”  разкрива в детайли неуморните усилия на екипа на По-диви Родопи и техните партньори от Българското дружество за защита на птиците и европейската мрежа Rewilding Europe за завръщането на тези птици.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0