14 са вече областите в „зелената“ зона, ковид-броячът Витанов пак не позна

14 са вече областите в „зелената“ зона, ковид-броячът Витанов пак не позна

24rodopi.bg/Регион Продължава да намалява заболеваемостта от COVID-19 в страната на двуседмична база, половин България вече е в „зелената“ зона, друг

24rodopi.bg/Регион

Продължава да намалява заболеваемостта от COVID-19 в страната на двуседмична база, половин България вече е в „зелената“ зона, другата половина – в „жълтата“. Заболеваемостта в страната е 118,50 на сто хиляди души население, показват данните на Националния център по заразни и паразитни болести. В Кърджали – 52,24 на 100 000.

Към 0:00 часа на 21 април 14 от областите са в „зелената“ зона по равнище на заболеваемост, 14 са в „жълтата“. Прогнозата на математика проф. Николай Витанов, бивш член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, отново не се сбъдна.

„До 20 април всички области ще са в зелената зона и предполагам ще имаме спокойно лято“, каза в сутрешния блок на бТВ в края на март математикът. На 20 април областите в „жълто“ бяха 15.

На 21 април областите Бургас, Варна, Разград, Търговище, Велико Търново, Плевен, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Смолян, Пловдив, Пазарджик, Кюстендил и Благоевград са в „зелената“ зона.

609 новозаразени в страната, нито един случай в Кърджали! – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0