127 кандидати за депутати, пет партии със „самотни листи“, в други – „възродени и възродители“

127 кандидати за депутати, пет партии със „самотни листи“, в други – „възродени и възродители“

„Правото“, „Възраждане на Отечеството“, „Нация“. Част от партиите, които ще участват на парламентар

„Правото“, „Възраждане на Отечеството“, „Нация“. Част от партиите, които ще участват на парламентарните избори в страната и ще търсят гласове на кърджалийски терен.

29 партии и коалиции регистрираха листите си с кандидати в РИК Кърджали. Някои от тях със сигурност няма избирател, който да ги е чувал. Както и лицата, чиито имена фигурират в тях. Някои от листите са с един представител, други с пълен „отбор“ от десет души.

Общият брой на кандидатите е 127. 127 души ще убеждават избирателите в региона защо трябва да попаднат в бъдещия парламент.

Четири партии са с „пълна листа“ – ГЕРБ/СДС, ДПС, БСП и „Републиканци за България“. Партията на Слави Трифонов залага на осем души в листата, както и коалиция „Изправи се! Мутри вън!“. Пет формации пък ще са с листа „и сам войнът е войн“. В последния момент от ВМРО внесоха корекции в листата си, като допълниха още трима кандидати.

Прави впечатление идеологическата шареност на листите. В някои от тях има „възродители“, в други – „възродени“, а има и комбинирана – едновременно и „възродени“, и „възродители“.

Само една въпросителна има на тези избори в Кърджали! Кой е Х? Четете по-късно само в 24rodopi.com

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0