122 км/час, знак „Стоп“, загинало бебе… Лютви Местан и Юсеин Ахмед пак са в съда, но вече с готова експертиза

122 км/час, знак „Стоп“, загинало бебе… Лютви Местан и Юсеин Ахмед пак са в съда, но вече с готова експертиза

24rodopi.bg/Темата+ Днес е поредното заседание по делото за загиналото 6-месечно бебе на пътя за „Маказа“, по което обвиняеми са Лютви Местан и Юсеин

24rodopi.bg/Темата+

Днес е поредното заседание по делото за загиналото 6-месечно бебе на пътя за „Маказа“, по което обвиняеми са Лютви Местан и Юсеин Ахмед. Петорната автотехническа експертиза за тежката катастрофа край Загорско вече е готова.

Подсъдими по делото са Юсеин Ахмед и Лютви Местан, които са предадени на съд за извършено престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“ във връзка с чл. 342, ал. 1, предл. трето от Наказателния кодекс – причиняване на смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие на 14 април 2019г. на кръстовището на главен път I-5 и пътя за с. Загорско, общ. Момчилград.

Подсъдимият Юсеин Ахмед е предаден на съд  за това, че при управление на лек автомобил нарушил правила за движение по пътищата, като сам и в условията на независимо съпричиняване с Лютви Местан, е извършил пътно-транспортно произшествие, като не се движел възможно най-вдясно на платното за движение, не е намалил скоростта и в случай на необходимост не е спрял, когато е възникнала опасност за движението, движел се е с превишена скорост от 122 км/ч при максимално допустима 90 км/ч, навлязъл е върху „остров“ с налична пътна маркировка, не е осигурил всички условия за безопасно превозване с обезопасителни колани на шестмесечното си дете, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта му – престъпление по чл. 343, ал. 1, 6. „в“ във вр. с чл. 342, ал. 1, предл. 3-то от Наказателния кодекс.

Подсъдимият Лютви Местан е предаден на съд за това, че на 14 април 2019 г.  при управление на лек автомобил нарушил правила за движение по пътищата, като сам и в условията на независимо съпричиняване с Юсеин Ахмед е извършил пътно-транспортно произшествие, като при подхождане към кръстовището на път за с. Загорско към главен път I-5, извършвайки маневра завиване наляво и навлизане на път с предимство, не се съобразил с пътен знак Б2, не се съобразил с идващия по пътя с предимство към кръстовището лек автомобил, не го пропуснал, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на шестмесечната Еджрин Ахмед, пътник в другата кола – престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“ във вр. с чл. 342, ал. 1, предл. 3-то от Наказателния кодекс.

COMMENTS

WORDPRESS: 0