1200 пациенти на година… Прерязаха лентата на обновената Травматология !

1200 пациенти на година… Прерязаха лентата на обновената Травматология !

24rodopi.bg/Общество Напълно обновеното отделение по травматология в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали бе официално открито. Това стори изпълнит

24rodopi.bg/Общество

Напълно обновеното отделение по травматология в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали бе официално открито.

Това стори изпълнителният директор на областната болница проф.д-р Тодор Черкезов в присъствието на множество гости, медици, пациенти.

Средствата за ремонта са от Здравното министерство, но също така и от местни спонсори и дарители.

Както вече писахме, 3600 пациенти са преминали през Травматологията в кърджалийската болница за последните 3 години. Въпреки, че отделението разполага с 26 легла. 861 са извършените операции през изминалата година.

Именното това бе и причината фокусът за инвестиции от страна на ръководството да бъде насочен точно към това отделение. От болницата планират обновяване и на други звена в най-голямото лечебно заведение в региона.

„Успехите на отделението се дължат не само на добрите интервенции, но и на отличната грижа за пациентите. На това, че сестри, санитари и лекари са ръка за ръка в тази мисия. Успехите се дължат на доброто ръководене, но и на отличното сътрудничество с УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив“, посочи проф. д-р Тозор Черкезов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0