120 нови паркоместа се изграждат в центъра на Момчилград (видео)

120 нови паркоместа се изграждат в централната част на Момчилград. Дейностите се извършват със средства на Общината, а целта е да отговори на

120 нови паркоместа се изграждат в централната част на Момчилград. Дейностите се извършват със средства на Общината, а целта е да отговори на нарасналия брой автомобили в града през последните години.

50 нови паркоместа са изградени в района между централните улици „Гюмюрджинска“ и „26 декември“. Мястото и досега се ползваше за паркиране на автомобили, но не беше асфалтирано и при лошо време момчилградчани избягваха да оставят колите си там. Сега цялата площ е покрита с асфалт и предстои да бъде направена маркировка на новите паркоместа.

От понеделник започва изграждането на още 30 места за паркиране край южната част на градския парк. До края на лятото е предвидено да се обособят още 40 нови паркоместа на ул. „Капитан Петко войвода“.

За да осигури места за паркиране в началото на годината Община Момчилград организира акция по почистването на улиците от излезли от употреба автомобили. Върху старите коли бяха поставени предупредителни стикери и повечето собственици ги премахнаха сами.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0