120 души до момента в списъка на Хасан Азис за подпомагане у дома!

120 души до момента в списъка на Хасан Азис за подпомагане у дома!

Общинският кризисен щаб в Кърджали проведе поредното си заседание, на което бяха обсъдени изпълнението на противоепидемични мерки на

Общинският кризисен щаб в Кърджали проведе поредното си заседание, на което бяха обсъдени изпълнението на противоепидемични мерки на територията на цяла България, спазването на мерките на територията на община Кърджали. Служителите от общинска контрола продължават с проверките в работещите търговски обекти. Те следят и за спазването на часа за пазаруване от 08.30 до 10.30 ч. само от хора над 60 г., както и на бензиностанциите, където е забранена консумация  на място от заведенията за бързо хранене и хранителните магазини.
25 са подадените и изпълнени заявки в Домашен социален патронаж от 16 март до момента за доставка на храна и закупуване на хранителни продукти от първа необходимост и медикаменти, изписани с рецепта на самотни, трудноподвижни и лежащоболни лица и възрастни хора без близки. Изпълняват се и заявки за заплащане на битови сметки. Средствата за покупките се осигуряват от лицата. Заявките за услугите се приемат на телефон  0361/ 6 45 42, на който ще се приемат заявки и през почивните дни. Служителите на Домашен социален патронаж приемат заявките всеки работен ден от 09.00 до 16.00 ч.  Според вида на подадената заявка тя се изпълнява в рамките на работния ден или най-късно на следващия ден.
В условията на извънредно положение Домашен социален патронаж работи без промяна в графика, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Продължава разносът на храна по домовете на 120 възрастни хора при досегашния график. В петък се раздава храна за събота и неделя, а съдовете в които се предоставя тя, щателно са дезинфекцират. Домашните санитари обслужват седмично около 30 души.
Продължава събирането на данни за самотноживеещи възрастни и социално слаби хора. Подадена е информация от 22 населени места за 120 души. В града се търси съдействие от домоуправителите. Тези хора ще бъдат подпомогнати по инициатива на кмета на общината инж. Хасан Азис с доставка на храна и медикаменти и с посещение на медицинско лице в дома.
Миенето и дезинфекцията на обществени места и улици е спряно заради валежите. Извършва се дезинфекция на автобусните спирки, на КПП до Чилик и Широко поле, както и в КАТ.
Кметовете на населени места са уведомени стриктно да контролират струпването на хора, особено около търговските обекти. Те трябва да предупреждават собствениците и при необходимост да подават сигнал до районния полицейски инспектор за нарушаване на заповедите на министъра на здравеопазването и на кмета на община Кърджали.
24rodopi.com

           

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: