12 полицаи ще охраняват изборите в Соколино и Брезен

12 полицейски служители са включени в охраната на изборните секции, обществения ред и безопасността на движението преди и по време

12 полицейски служители са включени в охраната на изборните секции, обществения ред и безопасността на движението преди и по време на частичните избори за кметове на кметствата в Соколино, община Момчилград и Брезен, община Ардино, на 27 септември 2020 г. В ОД на МВР-Кърджали със заповед на директора старши комисар Щерьо Милчев е създаден оперативен щаб, който ще ръководи действията по гарантиране на нормално протичане на частичните избори. От събота след обяд сили на полицейските управления в Момчилград и Ардино поемат охраната на помещенията за гласуване в Соколино и Брезен до приключване на изборния процес в неделя и предаване на изборните книжа в Общинските избирателни комисии. Създадена е организация в паспортните звена на РУ в Момчилград и Ардино в неделния ден за издаване на удостоверения за гласуване на граждани, които са подали заявление за лична карта, но не са получили готовия документ, посочиха от Областната дирекция на МВР.
От отдел „Охранителна полиция“ напомнят, че в изборните помещения не се допускат граждани с оръжие, употребили алкохол във видимо нетрезво състояние.
При произшествия и нарушения сигнали могат да бъдат подавани на единния европейски номер 112.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0