111 кв. м. е средният размер на новите жилища в Кърджали!

111 кв. м. е средният размер на новите жилища в Кърджали!

Средният размер на въведените в експлоатация новопостроените жилища в Кърджали е 111,2 квадратни метра, сочат данните на Националния ст


Средният размер на въведените в експлоатация новопостроените жилища в Кърджали е 111,2 квадратни метра, сочат данните на Националния статистически институт за последното тримесечие на м. г.

Национален лидер е област Габрово, където средната площ е 196,15 кв. м., но трябва да се отбележи, че голяма част от отчетените нови жилища са в къщи.

В съседната област Смолян средният размер е 99,8 квадрата, в столицата – 122 кв. м.

НСИ отчита голяма разлика в средната площ на жилищата, които се строят напоследък в различните региони у нас. В областите, където има голямо строителство и голямо търсене – в столицата, Пловдив, Варна и Бургас, там средният размер на полезната площ на жилищата е относително малък, докато в области с малки областни центрове размерът на жилищата е висок.

5 898 квадратни метра е полезната площ на въведените в експлоатация новопостроени жилища в Кърджали през първото тримесечие на 2021 година.           

Колко са построени? Как се продават? Какво се случва в Кърджали  в първите месеци на 2021-ва? Четете по-късно в 24rodopi.com

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0