110-годишната Нурие от Средногорци е най-възрастният български гражданин

24rodopi.bg/Регион 110-годишната Нурие от родопското село Средногорци е най-възрастният български гражданин, разкрива справка на НСИ от преброяването

24rodopi.bg/Регион

110-годишната Нурие от родопското село Средногорци е най-възрастният български гражданин, разкрива справка на НСИ от преброяването на населението. Нурие Дерменджиева от Маданско е истинска рекордьорка – родена е на 12 октомври 1912 г. и само преди 5 години за пръв път прогледна след успешна операция на едното око, извършена от смолянските лекари, пише Факти Бг, цитиран от 24smolian.com.

Баба Нурие се осланя на шестте си деца, вече също баби и дядовци, като на всеки от тях гостува за един месец на ротационен принцип. Столетницата е жител на маданското село Средногорци, където са синовете ѝ. За живот повече от век баба Нурие не е казала лоша дума на някого според децата ѝ.

Тя е израснала с много сестри и братя в маданската махала Дъбово. О​мъжила се на 16 години и родила едно след друго 6 деца. Сега най-големият ѝ син Рамадан е на 78 години, следва го Мюмюне – на 75, а след това са Асан, Емине, Реджеп и Хризантема.

Снимка: Фейсбук

COMMENTS

WORDPRESS: 0