11-годишният Анъл Хасанов спечели купата при децата в шахматния турнир „Легендарни пловдивски треньори“

24rodopi.com/Спорт Единадесетгодишният Анъл Хасанов Фънгърлиев от Средно училище „П.Р.Славейков“ в Кърджали спечели "Б" турнира на шахматен мемориал

24rodopi.com/Спорт
Единадесетгодишният Анъл Хасанов Фънгърлиев от Средно училище „П.Р.Славейков“ в Кърджали спечели „Б“ турнира на шахматен мемориал „Легендарни пловдивски треньори“, съобщи директорът на учебното заведение Милко Багдасаров.
Анъл, който се състезава за шахматен клуб „Арда“, е станал безапелационен шампион при децата до 12 години, посочва БТА. По регламент той е играл в 7 кръга по швейцарската система, но на любителски начала – без времева контрола.
Треньор на момчето в училище е учителят по математика Еминали Тасим. С новината за своя успех и трофея Анъл зарадвал ръководството на училището и се снимал за спомен с директора Багдасаров.
Турнирът е традиционен и е в памет на петима изтъкнати пловдивски наставници в древната игра – Красимир Сапунов, Лилко Сапунов, Йордан Аянски, Аврам Друмев и Пайчо Пеев. Тазгодишното му издание е пето, провело се преди ден в Международния панаир в Пловдив. В него са участвали 200 състезатели, 40 от които деца, каза още Милко Багдасаров.

COMMENTS

WORDPRESS: 0