11-годишният Анъл Хасанов спечели 7 от 7 възможни победи и изпревари 45 деца на турнира по шахмат „Легендарни…“

11-годишният Анъл Хасанов спечели 7 от 7 възможни победи и изпревари 45 деца на турнира по шахмат „Легендарни…“

11-годишният Анъл Хасанов Фънгърлиев от Кърджали, с корени от Ардино, спечели "Б"- турнира на Четвърти шахматен мемориал "Легендарни пловдивски треньо

11-годишният Анъл Хасанов Фънгърлиев от Кърджали, с корени от Ардино, спечели „Б“- турнира на Четвърти шахматен мемориал „Легендарни пловдивски треньори“, който се проведе в неделя в Пловдив под егидата на БФШ-1928.
Анъл, който се състезава за шахматен клуб „Арда“ спечели 7 точки от 7 кръга и с пълен актив стана безапелационен шампион при децата до 12 години (родени след 31 декември 2008-ма).
Регламентът при децата бе 7 кръга по швейцарската система, но на любителски начала – без времева контрола, като при забавяне на играта се поставя шахматен часовник с по 5 минути за всеки състезател.
Анъл е син на известния кърджалийски стоматолог д-р Сезен Хасанов и се пребори за първото място в конкуренция с още 45 деца.
На снимката: Анъл в компанията на най-новия български гросмайстор Мартин Петров, който води с 6,5 точки при мъжете след 7-ия кръг. Мъжете играят 9 кръга с контрола 10 минути + 5 секунди добавено време на ход.

Еркан Хаджимустафа/24rodopi.com/Спорт

COMMENTS

WORDPRESS: 0