104 нарушения по пътищата

104 нарушения по пътищата

Специализирана операция с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия е била проверена в областта от 29 май до 31

Специализирана операция с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия е била проверена в областта от 29 май до 31 май, съобщиха от полицията. Проверени са били 342 моторни превозни средства. Констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата са 104. Съставени са 11 акта и 93 фиша.
Нерегистриран автомобил бил засечен при специализирана операция на територията на РУ-Кърджали. 51-годишен се придвижвал с „Фолксваген“ между селата Бяла поляна и Конево и при проверка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Проверката по случая е по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс и се извършва от сектор „Охранителна полиция“ в управлението в Кърджали.
Автомобил „Шевролет“ без валидна застраховка „Гражданска отговорност“ бил установен на територията на РУ-Джебел. 35-годишен се придвижвал с колата в Джебел. Започната е проверка в полицейското управление по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0