10 специалисти от областната болница в Кърджали ще участват в европейски медицински конгрес

10 специалисти от областната болница в Кърджали ще участват в европейски медицински конгрес

24rodopi.bg/Кърджали Десет специалисти от МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски“ в Кърджали ще участват в 11-ия Конгрес на Югоизточно-европейски медицински форум (Ю

24rodopi.bg/Кърджали

Десет специалисти от МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски“ в Кърджали ще участват в 11-ия Конгрес на Югоизточно-европейски медицински форум (ЮЕМФ).

От областната болница уточняват, че сред тях са невролог, очен лекар, инфекционист и специалисти по кожни болести. На форума те ще обменят опит със свои колеги.

За първи път Конгресът, който ще се проведе в дните 8-11 септември, е в два града на страната – Пловдив и Смолян, посочва президентът на ЮЕМФ и председател на организационния комитет – проф. д-р Андрей Кехайов.

Сред основните теми на форума са: Епидемиология, Инфекциозни болести, Имунология; COVID-последиците и отвъд науката; Kардиология; Oнкология; Tравма, хронична болка, спешна медицина; Сексуално и репродуктивно здраве; Насилие срещу над лекари; Проблеми с бежанци.

В рамките на събитието ще бъде проведена и кръгла маса на тема: “Обществено здраве – национални, регионални и европейски приоритети”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0