10-годишният Бейсим имал същият вроден порок на сърцето, като колабиралия на ЕURO`2020 Кристиан Ериксен

10-годишният Бейсим имал същият вроден порок на сърцето, като колабиралия на ЕURO`2020 Кристиан Ериксен

Вроден порок на сърцето е причината за смъртта на 10-годишния Бейсим в понеделник сутринта, разкриха за 24rodopi.com осведомени източници. Според тях

Вроден порок на сърцето е причината за смъртта на 10-годишния Бейсим в понеделник сутринта, разкриха за 24rodopi.com осведомени източници. Според тях детето не е имало никакви симптоми за сърдечното заболяване и нито то, нито родителите му са имали представа за него до деня на кончината му.

Припомняме, че на момченцето му прилошава малко преди първия му час в кърджалийското ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Както вече 24rodopi.bg вече писа, сърцето на Бейсим е било уголемено и удебелено, като при възрастен човек, което е довело до внезапната му смърт.

„Детето е можело да бъде спасено само, ако е било дефибрилирано по най-бързия начин. Обикновено първите минути са животоспасяващи, но в случая в учебното заведение не е имало дефибрилатор“, заявиха нашите източници, пожелали анонимност, тъй като в момента в Прокуратурата тече следствено дело за неумишлено причиняване на смърт.

Припадъкът на Бейсим е идентичен със случая със звездата на Дания Кристиан Ериксен, който колабира на терена в мача с Финландия на Европейското първенство миналата година. Футболистът е имал същият тип порок на сърцето. Тогава той бе спасен, благодарение на бързата реакция на лекарите, които още на тридесетата секунда са го дефибрилирали.

Назначената тройна съдебномедицинска експеретиза все още не е обявена официиална. 

Момчето се свлякло на пода и съучениците му извикали дежурния учител, който пък викнал медицинската сестра. Пристигналият спешен медицински екип заварил детето без  дишане и сърдечна дейност. Било е дефибрилирано веднага и ведиците са успели да въстановят и дишането в линейката, но по-късно в ОАИЛ детето e издъхнало.

24rodopi.bg

COMMENTS

WORDPRESS: 0