10 000 изселници напълниха региона! Програмата: Байрам, почивка, паспорти…(снимки)

10 000 изселници напълниха региона! Програмата: Байрам, почивка, паспорти…(снимки)

Около 10 000 изселници вече са по родните места за Курбан Байрам. За някои карантината дори вече е минала, други са влезли с отрица

Около 10 000 изселници вече са по родните места за Курбан Байрам. За някои карантината дори вече е минала, други са влезли с отрицателни тестове за коронавирус. Кърджали е пълен, както е обичайно за това време на годината. Напълно осезаемо и по трафика в областния град. Хиляди гастарбайтери също са се завърнали.
От началото на епидемията през домашна карантина в региона са преминали 14 400 души.
„Страх не знам дали има. Страхът беше в началото. После свикнахме. Не се притесняват нашите хора да си дойдат“, казва пред репортер на 24rodopi.com 54-годишният Халил. Мъжът е дошъл от Бурса с цялото си семейство. Преминали са границата с отрицателен тест за

Ковид-19. Ще комбинира обаче празника и почивката с подмяна на лични документи.

„От Турция сме, преди дни дойдохме. Направихме си тест за коронавирус там, отрицателен е и ни пуснаха. Няма да стоим под карантина, ще чакаме тук пред Паспортна, ние и затова дойдохме“, обясняват пък чакащи на опашката за български документи.
„110 лири струва PCR тестът в Турция. Ние направихме три теста, за тримата-330 лири. Който иска в България и си плаща теста, значи не е скъпо“, изрича млад мъж, пристигнал в неделя от южната ни съседка.
На снимките:
-На сянка пред Паспортна
-Паркингите са пълни
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0