10 са новите случаи на заразени с коронавирус в България, общо са 62

10 са новите случаи на заразени с коронавирус в България, общо са 62

10 са новорегистрираните случаи на болни от коварния коронавирус на територията на България. Това стана ясно по време на брифинга на

10 са новорегистрираните случаи на болни от коварния коронавирус на територията на България. Това стана ясно по време на брифинга на Националния оперативен щаб, създаден с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.
Общо 62 души са вече заразените с коронавирус в страната.
„Във ВМА от 95 направени проби – 4 са положителни, които са намират на домашно лечение. От Националната лаборатория – 145 проби са направени и 6 са положителни. Болните, които са в отделните клиники, са както следва: ВМА – 10, „Пирогов“ – 2, „Александровска“ – 2, Габрово – 2, в Плевен – 4. В Белодробната болница пациентите са оставени за домашна карантина“, заяви генерал Мутафчийски.
Той и премиерът Бойко Борисов са с отрицателни тестове.
Както първи 24rodopi.com писа, завърнала се от Германия жена е настанена в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Резултатът от нейната проба ще стане ясен по-късно днес.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: