1 500 мекици раздадоха в Момчилград

1 500 мекици раздадоха в Момчилград

1 500 мекици бяха раздадени в центъра на Момчилград в деня Арифе, който предхожда най-големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам. Инициативата е на об

1 500 мекици бяха раздадени в центъра на Момчилград в деня Арифе, който предхожда най-големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам. Инициативата е на общинската структура на ДПС и се провежда за поредна година.

Мекиците бяха приготвени от местни кулинари, а всеки можеше да си вземе от шатра, разположена в градския парк „Нури Адалъ“. В раздаването се включи и кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

“Празниците винаги са били изпълнени с радост, взаимно уважение, споделено щастие и вяра в доброто. В Момчилград значението на толерантността и заедността придобива особен смисъл по време на религиозните празници, защото жителите на нашата красива община са пример затова как независимо от своята вяра, всички те са обединени от взаимното уважение, добронамереност и респект към другия. 

На прага сме на свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрам, който събира роднини и приятели от близо и от далеч. Иска се и се дава прошка, приятели и близки се прегръщат, стари вражди се заравят. Нека отворим сърцата си за смирение, опрощение, милосърдие, покаяние и надежда”, заяви Илкнур Кязим.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0