1 млн. лева санкция заради обществената поръчка за ГКПП „Рудозем“, "насочена" към изпълнител

1 млн. лева санкция заради обществената поръчка за ГКПП „Рудозем“, "насочена" към изпълнител

„Има забавяне в изпълнението на някои строителни работи, като повечето от причините са обективни, но има и субективни причини. От

„Има забавяне в изпълнението на някои строителни работи, като повечето от причините са обективни, но има и субективни причини. Отправената препоръка  е да се удвоят работните смени, но според нас и надзорът няма да е достатъчен за приключване на обекта, което по договор трябва да се случи до 11 юли. Строителите обещаваха, че до края на месеца ще се справят, но честно казано съмненията са големи, не само при нас, а и при тях, в предвид  това, че и времето не дава добри дни“.

Това обяви след третата си инспекция на ГКПП „Рудозем“ областният управител Стефан Сабрутев, цитиран от колегите от 24smolian.com.

Той бе обаче категоричен, че по никакъв начин срока няма да бъде удължаван.

„В този обект имаме един не малък проблем, който никога досега не е споменаван от предишните  управители. Въпрос, който може да бъде решен, но може и да се окаже и проблем. Това е една санкция, която е наложена на областна администрация от МРРБ на стойност 5% от общите СМР и общата сума на договора на надзорната фирма. Санкцията е наложена поради една причина, и по двата параграфа за това, че обществената поръчка е проведена така, че е насочена към определен изпълнител. Тоест останалите участници са били дисквалифицирани поради високи изисквания, които са били заложени“, каза областният управител.

Сабрутев изрази надеждата, че санкцията ще отпадне, защото стойността й е около 1 млн.лв. Ако санкцията остане, това ще е една дупка в проекта, посочи още той.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0