№2 в „Има такъв народ“ даде знак, че няма да има правителство на Слави с подкрепата на БСП и ДПС

№2 в „Има такъв народ“ даде знак, че няма да има правителство на Слави с подкрепата на БСП и ДПС

Ако №2 в „Има такъв народ“ е принципен политик и държи на думата си, то почти сигурно е, че няма да има правителство

Ако №2 в „Има такъв народ“ е принципен политик и държи на думата си, то почти сигурно е, че няма да има правителство на малцинството с мандата на партията на Слави Трифонов, с подкрепата на БСП и ДПС.

Зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов даде знак в Народното събрание, че партията на Слави Трифонов няма да състави кабинет. В изказване от трибуната той обяви, че ще се стигне до трети мандат.

„Дали ние ще направим кабинет или не? Първо ще видим какво ще направят ГЕРБ. След това процедурата ще дойде при нас. След това ще видите какво ще направим ние. И ако случайно се стигне до трети мандат, т.е. то ще се стигне, и… ако се стигне и ние станем, те… Ако отидем на трети мандат, този, който го вземе, хубаво да си помисли какво ще направи, защото средната част на залата (там са позициониране депутатите от ГЕРБ – б. р.) може да го подкрепи, а това означава коалиция с тези, които трябва да бъдат поставени в дъното на политическия живот. За ГЕРБ говоря“, посочи Йорданов. По думите му в парламента няма формация, която да иска да се допре до ГЕРБ, защото „всеки извън ГЕРБ трябва да знае, че ако гласува нещо с ГЕРБ, ще е предател към българското общество“.

На консултациите при президента в понеделник Тошко Йорданов каза, че ако изобщо може да се стигне до кабинет с мандат на партията му, това ще е с партиите на протеста, т.е. „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. Трите формации имат общо 92 народни представители, т.е. биха могли да подкрепят правителство на малцинството.

В интервю за близък до Бойко Борисов вестник председателят на парламента Ива Митева от „Има такъв народ“ пък каза, че усеща, че по-скоро се върви към нови избори.

Във вторник Румен Радев връчи мандат на кандидат-премиера от ГЕРБ Даниел Митов. Проектът за кабинет е готов, но никой не го подкрепя, пише „Дневник“. Така ще се стигне до втори мандат, който вероятно другата седмица трябва да получи кандидатът за премиер на „Има такъв народ“. Засега не е обявено дали това ще е Слави Трифонов.

Ако и вторият мандат е неуспешен, президентът решава на кого да връчи последния.

На снимката: Хората на Слави Трифонов на консултации в президентството

Очаквайте:

Кой е най-важният в обкръжението на Слави Трифонов за избора му дали да има правителство или да се върви към нови избори!?

Аха Слави се е прегърнал с БСП и ДПС, и Бойко Борисов може да черпи… като Ердоган!?

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: