Ясно кой ще прави „родопското ядро“ на партията на Цветанов

Ясно кой ще прави „родопското ядро“ на партията на Цветанов

Ясно е вече на кого ще разчита Цветан Цветанов за формиране на „родопското ядро“ на бъдещата му партия. Бившият №

Ясно е вече на кого ще разчита Цветан Цветанов за формиране на „родопското ядро“ на бъдещата му партия. Бившият №2 в ГЕРБ отново е сондирал за верни хора в проекта си преди дни, разкриха участвали в разговорите между хора от Смолянско и приближени на Цветанов. Самият той не е взел участие в срещата, проведена в известно заведение в Златоград. На нея са присъствали хора от село Аламовци, а поканата към тях е била отправена от кмета на Златоград, твърдят източниците ни. Разговорите, които са се водили, са били във връзка с предстоящото учредяване на новия политически проект. През юни Цветанов обяви, че на 27 септември предприема действия по учредяване и регистриране на собствена партия, допълвайки, че основен принцип в нея ще бъде „Не на лидерството“.
„Знам къде са грешките на ГЕРБ и това, което трябва да се предотврати в изграждането на един политически проект“, обясни тогава Цветанов и добави „партията е единствен начин да имаш своя представителност и да реализираш политически амбиции, които имаш“. Новата партия на Цветанов ще бъде ситуирана в център-дясно на политическото пространство.
Припомняме за проведените му срещи през февруари в Баните, Златоград, Девин, Смолян, Чепеларе и Борино. В Чепеларе Цветанов, в компанията на сегашния общинския лидер от ГЕРБ Тодор Бозуков, посети кабинета на новоизбрания кмет.
Много от общинските управници в Смолянско пък са задължени на Цветанов заради финансирането на проекти за милиони от обществени и европейски пари, а и дължат политическа си кариера именно на бившият заместник на Бойко Борисов.
В Златоград, който беше и негова любима дестинация, през февруари той направи срещас кмета на града. Добре приет е бил и от кмета на Баните. В Девин пък на среща с него са били бивш кмет на общината от ГЕРБ и действащ кмет на населено място.
В Смолян обаче Цветанов се сблъска единствено със „самопредлагащи“ се „силни хора“, които така и не получиха покани за следващи разговори.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0