Язовир „Боровица“ е пълен!

Язовир „Боровица“ е пълен и няма опасност от воден режим за Кърджали и околните села, установи проверка на 24rodopi.com.

Язовир „Боровица“ е пълен и няма опасност от воден режим за Кърджали и околните села, установи проверка на 24rodopi.com.
Припомняме, че екоминистърът Нено Димов бе привлечен като обвиняем в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. Той депозира своята оставка, която бе приета от премиера Бойко Борисов.
„Установено е, че министърът, в разрез със закона, е разрешавал водоползване от язовир „Студена” за промишлени нужди на определени дружества, въпреки че е уведомяван, че нивото на водата намалява. От 1 януари 2018-та до 17 ноември 2019-та е издавал разрешително за промишлено водоползване на определени дружества в пъти по-големи. Умишлено не е положил грижи за стопанисването на язовира, което е довело до щети, изразяващи се изразходването на милиони литри вода, което е довело до намаляване на питейната вода за жителите”, обяви пред медиите говорителят на главния прокурор. Щетата, която е нанесена, е на стойност 11 867 389 лв. Наказанието, което може да получи Ненов, е от 2 до 8 години затвор.
Илия Илиев, стажант-репортер
На снимката: Язовир „Боровица“, 10 януари 2020-та
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0