„Язаки“ затвори временно трите си завода заради COVID-19, очаква се и „Теклас“ да пусне 2500 работници в „коронавирус отпуска“

„Язаки“ затвори временно трите си завода заради COVID-19, очаква се и „Теклас“ да пусне 2500 работници в „коронавирус отпуска“

Концернът „Язаки“, който произвежда компоненти за автоиндустрията, преустановява до 5-и април т. г. масовото производств

Концернът „Язаки“, който произвежда компоненти за автоиндустрията, преустановява до 5-и април т. г. масовото производство и на трите си завода у нас – в Димитровград, Сливен и Ямбол, съобщиха от японската компания.
Тези мерки са взети в отговор на повишаващото се разпространение на коронавируса COVID-19, в изпълнение на местните и националните здравни разпоредби и мерки за безопасност, както и на спирането на производството на превозни средства и оригинално оборудване за автомобили от страна на много клиенти на компанията.
Спирането на дейността засяга около 2470 служители в производствената база на “Язаки” в Димитровград и около 2000 служители в производствата в Сливен и Ямбол.
Припомняме, че „Язаки“ искаше да се установи в Кърджали, вместо край Димитровгард, но не намери подходящ терен за фабриките си.
Очаква се и компанията „Теклас България“, която е базирана край Кърджали, да освободи 2 500 работници като противоепидемична мярка. Припомняме, че самите работници се жалват, че има риск за здравето им.
На снимката: Работници пред „Теклас – България“
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0