Юсеин Мемиш – единственият жив ветеран в Крумовград

Юсеин Мемиш – единственият жив ветеран в Крумовград

С полагане на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Емил Колев Хараламбиев, загинал на фронта в Унгария, и пред паметника-ко

С полагане на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Емил Колев Хараламбиев, загинал на фронта в Унгария, и пред паметника-костница на воините, отдали живота си за свободата на Родината, в Крумовград бе отпразнуван Деня на победата.

След минутата мълчание в знак на признателност към делото и паметта на жертвите от войната, поздрав към присъстващите отправиха кметът на общината Себихан Мехмед и председателят на ОбС на БАС Александър Дибеков.

Себихан Мехмед отправи думи на благодарност към воините за достойно изпълнения отечествен дълг, за саможертвата и героизма, защитавайки мира.

С благодарност за доблестната служба към Родината, с пожелания за много здраве, за бодър дух още много години и с парична награда кметът посети единствения жив ветеран от войната в община Крумовград-Юсеин Мехмед Мемиш, от с.Малък Девесил. Заедно с кметовете от района положи венец на паметника на загиналите в Отечествената война местни жители от селата Аврен, Егрек, Девесилово, Малък и Голям Девесил в местността „Паметника”.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0