Юлия Чортленева: Задължителна пенсионна реформа, намаляване на дефицита и неравенствата

Юлия Чортленева: Задължителна пенсионна реформа, намаляване на дефицита и неравенствата

Осигуряване на жизнен минимум над прага на бедността за пенсионерите с доход под 70% от минималната работна заплата. Прозрачно инвестир


Осигуряване на жизнен минимум над прага на бедността за пенсионерите с доход под 70% от минималната работна заплата. Прозрачно инвестиране на европейски средства в услуги за възрастни хора, с тримесечни отчети на национално ниво за процеса.

Това са основните приоритети в програмата на „Има такъв народ“ в социалния сектор. 

Те бяха представени от координатора на партията Юлия Чортленева по време на срещи с жители на областния град. Именно въпроси, свързани със социалната политика, бяха и най-често поставяните от кърджалийци.

Хората бяха впечатлени от готовността на партията на Слави Трифонов да стартира пенсионна реформа в първите две години с цел намаляване на дефицита, неравенствата в условията на пенсиониране и злоупотребите. В управленската програма е заложено по-добро управление на капиталовия фонд (2, 3, 4 стълб) с цел повишена реална доходност и повече прозрачност на управлението му. 

Юлия Чортленева посочи, че основен приоритет е и актуализация на пенсиите.

„Заявяваме ангажимента си за въвеждане на мерки, които да ограничат демографския срив, чрез осигуряване на здрава семейна среда, финансово подпомагане на отглеждането на деца и по-голяма гъвкавост на труда. Необходим е открит граждански диалог и ефективно обществено обсъждане на стратегически документи и законопроекти, засягащи семействата и децата“, категорични са кандидатите за народни представители от листата на „Има такъв народ“ в Кърджали.

Решаващият глас си ТИ!

ПП”Има такъв народ” №29 в интегралната бюлетина

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0