Ще се гласува и с машини, и с бюлетини! Майки влязоха във фоайето на парламента

Ще се гласува и с машини, и с бюлетини! Майки влязоха във фоайето на парламента

След близо три часа дебати с гласовете на депутатите от ГЕРБ и "Обединени патриоти" парламентът реши на предстоящите парламентарни и

След близо три часа дебати с гласовете на депутатите от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ парламентът реши на предстоящите парламентарни избори да се гласува както с машини, така и с бюлетини в секциите с повече от 300 избиратели. По тези правила ще е и вотът за президент, както и за представители в Европейски парламент, а на местните избори ще продължава да се гласува само с бюлетини. Депутатите решиха да приключат работа за днешния ден и да продължат с решенията по изборния кодекс в четвъртък, пише „Дневник“.
Възрастна жена легна на бул. „Дондуков“ в знак на протест срещу правителството. Тя е недоволна от ниската си пенсия, съобщи репортер на Би Ти Ви. По-рано днес правителството отпусна по 50 лв. добавки към пенсиите си за месец октомври. „Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване“, написа премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа Фейсбук.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ обяви, че парламентарната група на партията е готова да се срещне за разговори с представителите на организацията „Системата ни убива“, известни като майките на деца с увреждания. Жените и Никола Вапцаров от „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова вече няколко часа стоят във фоайе на сградата на парламента в очакване депутатите да разпишат декларацията им за подкрепа за протестите, с които се искат оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, както и да заявят несъгласие за проекта на конституция на ГЕРБ.
По думите на Цвета Караянчева желанието на „Системата ни убива“ вече е подадено на народните представители и се очаква те да се свържат в предложения от „Системата ни убива срок“ от 16 до 18 септември. Според Караянчева не се налага те да чакат във фоайето на Народното събрание. За момента не е известно дали и кога те ще напуснат сградата.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: