Ще предложи ли Слави Трифонов 29-годишния Румен Чолаков за министър-председател!?

Ще предложи ли Слави Трифонов 29-годишния Румен Чолаков за министър-председател!?

Партията на Слави Трифонов възнамерява да предложи за премиер младия технократ и юрист Румен Чолаков. Версията лансира в електронното с


Партията на Слави Трифонов възнамерява да предложи за премиер младия технократ и юрист Румен Чолаков. Версията лансира в електронното си издание близък до Бойко Борисов всекидневник.

Звездата на 29-годишния Чолаков изгря именно в „Шоуто на Слави“ преди 4 години при организацията на референдума за мажоритарните избори. Младият мъж е възпитаник на „Кеймбридж“ и освен това членува в „Милениум клуб“ в Лондон. Той е близък до принц Кирил.

Освен с референдума на Слави Трифонов, Румен Чолаков опита да влезе в политиката и като кандидат за евродепутат през 2019 г. с коалицията „Път на младите“, в която участваше и НДСВ.

Младият мъж е в списъка с експерти на „Има такъв народ“ и е бил харесан и от Слави Трифонов, и от Тошко Йорданов.

Румен Чолаков е роден на 16 април 1991 г. в София. Завършил е история в Кеймбридж, Великобритания (Тринити Колидж) и право в University of Law (London) и Kaplan Law . Адвокат е по корпоративно право в известна лондонска кантора.

Председател на УС на “Милениум Клуб България” – сдружение на младите българи, родени след 1 януари 1981 г. Целта им е да дадат възможност на българите в чужбина да участват в развитието на родината си дори без да са на нейната територия, да създадат мост между сънародниците ни навън и българската държавна администрация. Организацията е създадена на 28 март 2016 г. в двореца “Врана” на събитие под надслов “Пътят от Европа: Какво ще върне младите българи?”.

Припомняме, че всички партии декларираха готовност да подкрепят правителство на „Има такъв народ“ – освен смятаните за евентуални коалиционни партньори „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън“, за кабинет, подреден от Слави Трифонов, ще гласуват БСП и ДПС, както и 10 депутати от ГЕРБ.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0