„Ще `одим на Дербито на ДПС в Бастиона на Доган. ДПС 1 срещу ДПС 2“

„Ще `одим на Дербито на ДПС в Бастиона на Доган. ДПС 1 срещу ДПС 2“

Настроение за голям мач има. Поне на трибуните на стадиона в парк „Простор“ в Кърджали на 15 август ще е „върха

Настроение за голям мач има. Поне на трибуните на стадиона в парк „Простор“ в Кърджали на 15 август ще е „върха“.
В първия кръг и „Арда 1924“, и „Левски“ показаха, че играта им е за „средняци“ в Първа. На нас, кърджалийци, ни отива, да му мислят столичните „сини“. Но пък дано се получи „ниво“ и на терена.

Футболните фенове в Кърджали къртят обстановката с остроумни хрумки, особено тези, които коментират футболните дописки в 24rodopi.com.
„Ще `одим на Дербито на ДПС в Бастиона на Доган. ДПС 1 срещу ДПС 2“, категоричен е един от тези, които не са пропускали мач на „Арда 1924“ през миналата година на „домакинския“ стадион в Пловдив.
Всеизвестно е, че „Арда 1924“ е на бизнесмена Румен Гайтански – Вълка, а казват, че идеята за рестарт на футбола в Кърджали първо узряла в главата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и той я споделил с приятеля си.
За ДПС-2 във футбола фенът вероятно прави връзка с 500-те хиляди лева на депутата Делян Пеевски, с които „Левски“ бе спасен от фалит. Казват, че народният представител от ДПС продължавал с помощите за „любовта на народа“.
В тази връзка друг „спец“ смята, че „под козирката на стадиона ще има много ДПС и по-малко футболни деятели“! Ще видим.
„Ще вкараме „тройка“ на единствения отбор в Първа лига с един голям палячо в редиците си и още един голям палячо в проекто състава“, това пък е анализът на друг, който ще вее син байряк на „Арда 1924“. Относно проекта-палячо почти сигурно става дума за Валери Божинов, който се натиска да бъде приет в „Левски“, но едва ли президентът Наско Сираков ще допусне това. Колкото да титуляра „голям палячо“, не е изключено това да е акционерът без пари Тити Папазов.
Нейсе, преди мач на феновете е позволено да повдигат настроението с думи-крошета, а и да зареждат на спортен подвиг любимците си.
Думи не пестят и тези, които смятат, че футболът е игра на 22-ма серсеми, които тичат подир топката. „Егати и осветлението. Лампите са настроени в режим „Мене гледа, тебе вижда“. Не знам дали на терена светлината е достатъчна, ама в моята спалня е артък много“, коментира кърджалиец, който живее на улица „Стадионска“. Приемателната комисия не смята така.
Въобще, във въздуха на Кърджали мирише на футбол от класа.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0