Ще клекне ли Слави Трифонов!?

Ще клекне ли Слави Трифонов!?

Ако Слави Трифонов клекне, с мандата на БСП ще се състави правителство поне за 6 месеца. Било редовно, било „служебното става редовно“, било „експертн

Ако Слави Трифонов клекне, с мандата на БСП ще се състави правителство поне за 6 месеца. Било редовно, било „служебното става редовно“, било „експертно“ – няма значение.

Но, ако Слави Трифонов си държи на думата и остане „мъжкар“ в политиката и в малко по-трудния момент, наесен България ще гласува и за президент, и за нов парламент. А дотогава страната ще се управлява от харесваното от народа служебно правителство.

На 27 август – петък, ще стане ясно.

На българската социология човек много вяра не бива да има, но ако последното проучване (на „Маркет линкс“)покрива 1 към 1 „Добрите социологически практики“, то Слави Трифонов трябва да е леко ошашавен.

От първа политическа сила преди месец, сега „Има такъв народ“ се бори с БСП за 3-ото място!

Дали наистина така мисли избирателят, или в ход е сценарий „Да притесним Слави, че да клекне за подкрепа на кабинет на БСП“, може да се намерят аргументи и за едното, и за другото.

Ако в петък – 27 август, Слави клекне, той ще реди като старо куче в политиката аргументи за компромиси, за национално отговорно поведение – афганистанците идат, Делта-мутацията е тук, а и българите не еб.ват ваксините. Казано другояче, идат криза след криза.

Ако Слави остане мъжкар, нищо пагубно няма да се случи. Парламентът ще гласува актуализация на бюджета, а кризите ще управлява кабинетът „54% одобрение от народа“.

А опорката „При нови избори нищо няма да се промени“ е такава глупост, че не си заслужава да се коментира. Вече има 7-ми политически играч. А очертаващите се 4 партии в 47-мото Народно събрание ще имат над 120 депутати, ако се вярва на българските социолози и последното проучване.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0