Ще има ли квота „Ердоган“ в листата на ДПС в Кърджали?

Ще има ли квота „Ердоган“ в листата на ДПС в Кърджали?

„Кандидатската листа на ДПС ще бъде същата“, „То и без това номинациите почти нямат значение, ще ги наредят същите 10


„Кандидатската листа на ДПС ще бъде същата“
, „То и без това номинациите почти нямат значение, ще ги наредят същите 10“, „Няма време за демокрация – листата ще е Карадайъ, Мукаддес Налбант, Байрам Байрам, Адлен Шевкед“, „Почти няма да има промени, може само от алианската квота някой да бъде вписан на избираемо място“…

Това си коментираха по празниците активисти от шампионската област на ДПС  Кърджалийска.

Читателите биха реагирали, че почти няма новина, за какво ни я пробутвате дописката!?

Да, ако не беше питанката на един от дългогодишните активисти: А ще има ли, според вас, квота на Ердоган в листата на ДПС в 9-ти Кърджалийски многомандатен район?

Въпрос, който нарушава съня на всеки от избираемите позиции от последните избори, които са убедени, че „пак ще сме вътре“.

 

Какво е „квота на Ердоган“?

Това са почти сигурни депутати в кандидатските листи на ДПС, каквито бяха Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов и Айдоан Али.

Да си припомним една дописка на 24rodopi.com от декември 2015 година:

„4-ма депутати напускат ПГ на ДПС. Това са Лютви Местан, Шабанали Ахмед, Айдоан Али, Хюсеин Хафъзов. Те стават независими. Новината обяви самият Лютви Местан на пресконференция в Момчилград.

Тримата станаха народни представители от така нар. „Квота на Ердоган“. 4-ма попаднаха на избираеми места заради затоплянето на отношенията между ДПС и партията на Ердоган. Четвъртият депутат е отказал да премине в лагера на ДПС“.

За четвъртия народен представител днес можем да добавим, че „жената остана вярна на партията“. Всъщност, бъдещите депутати на Ердоган в Народното събрание трябваше да са 5.

Ах, каква жена беше поставена на избираеми позиции в листите в Пловдив и Хасково, но електоралната подкрепа не стигна на амбициозното момиче да покаже новите си тоалети в българския парламент.

 

За какво му е на Ердоган квота?

След поражението на проекта ДОСТ в България, подкрепян мощно от управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието, някой да не си мисли, че Ердоган е вдигнал бялото знаме, че е примирен, че вече казва на своите: В България ще правим това, което ни казва ДПС!?

Играта продължава. Ахмед Доган със своя стратегия, Реджеп Тайип Ердоган – с неговата си. Това, което се вижда на сцената засега е демонстрацията на рестарт на дружбата между Партията на справедливостта и развитието и Движението за права и свободи.

Без Ердоган няма как ДПС да получи 100 000, 150 000, че и нагоре гласове в Турция на 11 юли, които биха върнали партията на 3-тата позиция в българската политика с балансьорската роля. Само със срещи с така нар. „изселнически лидери“ норма в Турция не се покрива.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0