Ще замерват въздуха на Момчилград цял месец

Ще замерват въздуха на Момчилград цял месец

 Въздухът на Момчилград ще бъде замерван в продължение на месец. Това са част от мерките, които предприема Регионалната инспекция

 Въздухът на Момчилград ще бъде замерван в продължение на месец. Това са част от мерките, които предприема Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) във връзка със сигнали за задушлива миризма, която периодично се появява над града. До края на седмицата ще стане ясно кога ще бъде изпратен специализиран автомобил за следене на емисиите във въздуха. Той ще бъде разположен на място, посочено от община Момчилград.

Екоекспертите смятат, че вероятно източникът на замърсяване не е само един, а по-скоро комплексен. В района, откъдето идват миризмите освен цех за преработка на птича тор има птицеферми и кравеферми. Въпреки това от сочените за източник на замърсяване е връчено предписание, с което се иска да бъдат предприети допълнителни мерки за обезмирисяване. Те трябва да бъдат посочени в рамките на месец, а в РИОСВ ще преценят дали са достатъчни или ще са необходими още мерки. Освен това фирмата е задължена за изгради пробоотборна точка, на която периодично да се извършват замервания по предварително определен график.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0