Щабът: 127 са излекуваните от COVID-19 в Кърджалийско, 6-ма са починали!

Щабът: 127 са излекуваните от COVID-19 в Кърджалийско, 6-ма са починали!

В момента: 4-ма са в Инфекциозното, 33-ма активни пациенти са на домашно лечение, тревожна е тенденцията за увеличаване на заболевае

В момента: 4-ма са в Инфекциозното, 33-ма активни пациенти са на домашно лечение, тревожна е тенденцията за увеличаване на заболеваемостта в Чернооченско

Епидемичната обстановка в Кърджалийско е спокойна, само четирима от болните с коронавирус са в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, останалите 33-ма активни пациенти са на домашно лечение, отчете Областният кризисен щаб, който днес проведе поредното си видеозаседание. 170 достигнаха случаите на COVID -19 от началото на пандемията. 127 са излекуваните, шестима са починали, съобщават от областния кризисен щаб.
В момента под карантина са 722 души. От м. март досега броят им е 15 675. Тревожна тенденция за увеличаване на заболеваемостта се наблюдава в община Черноочене, изтъкна областният управител Никола Чанев.
Там има 19 активни случая, като 10 от тях са в социалните домове в селата Патица и Минзухар. Във връзка с усложнената обстановка Областният кризисен щаб разпореди строг контрол на достъпа на традиционния пазар в Черноочене и препоръча свикване на Общинския кризисен щаб за набелязване на допълни мерки срещу разпространението на вируса при организирани прояви на обществени места. От страна на здравните власти е въведена 14-дневна карантина в домовете, започва и масово тестване на останалите медико-социални заведения в региона. 546 проверки за спазването на епидемичните мерки са извършили органите на МВР за периода 1-19 август. Няма съставени актове за нарушения.
Областният кризисен щаб прие и Плана за действие при възникване на епидемичен взрив в социално-интегрираните и здравните заведения, изготвен съгласно указанията на МТСП и МЗ. Документът обобщава мерките за контрол и превенция, скрининга, оповестяването, доброволчеството, осигуреността с болнични легла и медицински персонал, както и стъпките, които следва да се предприемат при рязко почакване на броя на заболелите.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0