Щабът потвърди новината на 24rodopi.com: Нов случай на COVID-19 в Кърджали

Щабът потвърди новината на 24rodopi.com: Нов случай на COVID-19 в Кърджали

За денонощие са изследвани 1397 проби, установени са 54 нови случаи на коронавирусна инфекция, от тях 20 са в болница, разпределени

За денонощие са изследвани 1397 проби, установени са 54 нови случаи на коронавирусна инфекция, от тях 20 са в болница, разпределени в 10 области. Общият брой на лабораторно потвърдените случаи на COVID-19 са 1865.
Едни от новите случаи е в Кърджали, обявиха от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.
Новите случаи са разпределени, както следва: София – 28, Ямбол – 9, Плевен – 4, Пазарджик и Благоевград – по 3, Варна и Сливен – по 2, Пловдив, Силистра, Стара Загора, Бургас и Кърджали – по 1, посочи доц. Димо Димов, секретар на Щаба. Вероятно случаите в страната са 56, защото доц. Димов добави допълнително Бургас и Кърджали.
Няма констатиран смътен случай за последните 24 часа.
Както първи 24rodopi.com съобщи вчера, жена от кърджалийския квартал „Боровец“ е дала положителна проба за коронавирус. Това е първият случай от седмици в града край Арда. 59-годишната гурбетчийка се е върнала от Англия преди 5 дни. Тя е била под домашна карантина. Едва вчера е почувствала неразположение и е потърсила спешна лекарска помощ. Тестът в новооткритата лаборатория в Кърджали е бил положителен.
Над 10 са контактните лица на кърджалийката, които са били издирени, за да бъдат тествани.
96 теста за коронавирус ще бъдат направени днес в старчески дом в Крумовград и в 3 социални заведения за деца от семеен тип в Кърджали. Всички изследвания ще бъдат PCR, като това ще бъде най-масовото тестване в региона от началото на извънредното положение.
Очаквайте подробностите
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0