Шофьорът на „“Опел“-а: Не карах със 150 км/час, а със 100“!

Шофьорът на „“Опел“-а: Не карах със 150 км/час, а със 100“!

Двама от тежко пострадалите в катастрофата ще бъдат лекувани в Пловдив -Ти със 150 км/час си се блъснал в другата кола? -Не, със 1

Двама от тежко пострадалите в катастрофата ще бъдат лекувани в Пловдив

-Ти със 150 км/час си се блъснал в другата кола?
-Не, със 100 км/час карах…
Разговорът се води на входа на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали. Въпросът задава близък на един от пострадалите пътници в „Опел“-а, който се сблъска с „Мерцедес“ на пътя за „Маказа“, в района на село Садовица, днес около 13.30 часа.
„Опел“-ът, в който пътували работници от фабрика край Кърджали, се движел в посока от Кирково към областния град.
„Всеки ден с автобус отиваха на работа, веднъж решили да ползват кола и стана голяма беля“, вайка се жена, която е роднина на друг от пострадалите.
22-ма близки на пътувалите в „Опел“-а бяха дошли в Центъра на спешна медицинска помощ.
Припомняме, че при тежкото пътнотранспортно произшествие пострадаха 6 души.
Сблъскали са се лек автомобил „Мерцедес“ с 54-годишен водач и „Опел“, управляван от 26-годишен. Водачите и пътниците от двете коли са били транспортирани за преглед в Спешното приемно отделение на кърджалийската болница, потвърдиха новината на 24rodopi.com от Областната дирекция на полицията.
В болницата в Кърджали почина един от пътувалите в „Мерцедес“-а. 58-годишният мъж бил заклещен в премазания автомобил около 40 минути. Той имал несъвместими с живота травми, гласи коментарът на директора на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ проф. д-р Тодор Черкезов.
Състоянието и на друг от пътниците в автомобила с джебелчаните е тежко и той е транспортиран в Пловдив. В града пот тепетата ще продължение лечението и на пътник от другата кола.
Установено е, че и тримата в „Мерцедес“-а били с колани, докато в „Опел“-а единият пътник не ползвал такъв.
Видео: Илия Илиев, стажант-репортер

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0