Шефът на огнеборците: 320 пожара през годината, а край Старово причината е…

Шефът на огнеборците: 320 пожара през годината, а край Старово причината е…

„Вероятната причина за пожара край село Старово е небрежност при боравене с открит огън. Не искам обаче да се ангажирам с предположения, думата там им

„Вероятната причина за пожара край село Старово е небрежност при боравене с открит огън. Не искам обаче да се ангажирам с предположения, думата там имат разследващите“.

Това обяви директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали комисар Сергей Заимов, след като бяха поднесени венци в памет на всички загинали огнеборци.

631 произшествия са възникнали в региона от началото на годината до този момент, отчете комисар Заимов навръх професионалния празник на огнеборците и спасителите. 320 от тях са били пожари. В сравнение с миналата година има ръст от 9% при броя на инцидентите, но пожарите намаляват с 8 на сто.

„Въпреки този спад, мащабите на пожарите през тази година бяха доста по-големи, включително и използваният ресурс за погасяването им“, отбеляза комисар Заимов.

Водеща причина за пожарите отново е небрежност при боравене с открит огън-54 на сто. Заедно с небрежността при използване на отоплителни уреди този процент става 75.

Очаквайте подробности и репортаж!

 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0